MEER ENERGIE, RUIMTE en BEWUSTZIJN

Vanuit je natuurlijke stroom. In verbinding en in balans. In jezelf en met de ander.

Met SiSento kies je voor begeleiding, behandeling en verzorging op maat. Stimulerend, ontspannend, verhelderend en opbouwend.

Een stukje achtergrond

Ik ben een perfect voorbeeld van de eeuwige leerling. Met wat korte afdwalingen hier en daar heb ik mijn hart gevolgd als het gaat om mijn loopbaan. Van kleins af aan heb ik een grote interesse in communicatie en het waarom en hoe van menselijke gedragingen.

Observeren op microniveau is iets wat ik al heel vroeg in mijn leven ontwikkeld heb. Wat maakt dat mensen het ene zeggen en het andere doen? Of beloven iets te zullen doen en het uiteindelijk laten?

Hierover kan ik vele uren filosoferen bij een pot thee en zelfgemaakt bananenbrood, met mensen die zich ook verder willen openen en graag verder kijken dan alleen wat voor het oog zichtbaar is.

De reden waarom mensen zich snel op hun gemak voelen bij mij is omdat ik zeer ruimdenkend en ruimte gevend ben. Ik ben een echte luisteraar die graag de diepte opzoekt en niet schuwt om verdiepende vragen te stellen.

Ik vraag door waar anderen allang gestopt zouden zijn. Daarbij mag alles er zijn. Geen keuze of gedraging waar ik vreemd van opkijk. Menig innerlijk kind komt in mijn praktijk aan de oppervlakte omdat de grootste prioriteit voor mij is om je de veiligheid en de ruimte te geven om je helemaal te kunnen uiten.

Geboortetrauma’s en oer verwondingen zijn mijn specialiteit. Thema’s rondom verlating, afwijzing, verwaarlozing en afstraffing zijn niemand vreemd. Een brede en veilige bedding is van groot belang om weer het contact te kunnen herstellen tussen je lichaam, geest, emoties en energieveld. Welke keuzes maak je dan op gebied van relaties en loopbaan?

Duizenden zakelijke en particuliere klanten zijn je voorgegaan in een traject en/ of training bij mij en hun oprechte reflecties geven me nog altijd een warm gevoel: Laila is stabiel, betrouwbaar, warm, scherpzinnig, sensitief, diepvoelend, open minded, betrokken, oprecht en integer. Iemand met veel levenservaring, geduld en compassie en een flinke dosis droge humor op zijn tijd.

Omdat ik weet hoe lastig het is om in het reine te komen met de eigen schaduwkanten en pijnen, heb ik onnoemlijk veel respect en bewondering voor elke stap die jij wenst te zetten in je eigen ontwikkeling. Wanneer jij daar aan toe bent. Daarbij ben ik de veilige ruimte en integere gesprekspartner voor jou terwijl jij het contact met je lichaam, je gevoelens, behoeften, verlangens, potentie en keuzes herstelt en/ of versterkt.

Je kunt bij mij terecht voor traumatherapie, het helen van oer verwondingen en je innerlijk kind, het beoefenen van meer gewaar- en bewustzijn, het herstellen van het contact met je lichaam en al je gevoelens, nieuwe stappen zetten op gebied van loopbaan, studie en/ of re-integratie, spoor 1- en spoor 2 trajecten en vooral het ontwikkelen van je volledige potentieel als de mens die je bent.

Je vindt me bijna elke dag in mijn ruime en multifunctionele praktijk en trainingscentrum aan huis in het landelijke en gezellige Oldebroek.

Daarnaast werk ik als senior coach, adviseur en trainer bij publieke organisaties en in het bedrijfsleven. De laatste jaren word ik steeds vaker gevraagd om managers te ondersteunen bij diverse veranderingsprocessen en in het ontwikkelen van hun coachingsvaardigheden. Tevens verzorg ik (ook in company) talent- en management ontwikkelprogramma’s en leiderschapstrajecten.

Mijn achtergrond ligt in NLP (Neuro Linguistisch Programmeren), Systemisch werk, Transactionele Analyse, Karakterpsychologie en Access Concioussness. Naast deze deels wetenschappelijke studies heb ik mij gespecialiseerd in vrouwelijk leiderschap, leren vertrouwen op het eigen lichaam, onder andere bij verlies, met HSP, depressie en/ of burn-out en het vergroten van leiderschap op zowel persoonlijk als professioneel gebied.

Ik geloof

dat persoonlijk leiderschap veel meer is dan alleen regie (terug) pakken. Het is een combinatie van verbinding, plezier, energie, inspiratie en energie ervaren in de keuzes die we maken. Zonder die keuzes per definitie vast te willen zetten.

Vaak houden we vast aan een bepaalde mentale concepten van wie we zijn of zouden moeten zijn. Of we hebben ons geïdentificeerd met projecties waarmee we telkens weer uit contact raken met onszelf. 

Heb je enig idee hoeveel projecties en energie je oppikt uit je omgeving? Hoeveel van jouw gedachten en gevoelens zijn werkelijk van jou en/ of hebben rechtstreeks iets met jou te maken? Ga er maar vanuit dat minimaal 80% van wat je denkt en voelt niet eens van jou is.  Hoeveel meer gewaar en bewust kun je je hiervan zijn? En hoe zou het zijn om vrij te komen van al deze externe en nutteloze ballast?

Het gaat immers niet om jou. Het is niet jouw proces. Je kunt er letterlijk niks mee zolang de ander er niet gewaar en bewust mee wil zijn. Wat maakt dan dat je het nog voor de ander draagt?

Wat is jouw natuurlijke energiestroom?

Waar heb je je nog aan over te geven en welk leven is werkelijk voor jou bedoeld? Welke interesses kies je? Welke talenten heb je? Kies je voor wat jou energie geeft?Kies je voor wat jou blij maakt?

Wat kies jij nog meer waardoor je alle zinloze ballast kunt laten oplossen en je kunt overgeven aan waar je van nature naartoe stroomt?

Geef je over aan jouw natuur en stroom en je krijgt paradoxaal meer regie over je leven en je werk. Vanuit een goede samenwerking tussen hart en hoofd!

Mijn eigen natuurlijke stroom

Is er een van warmte, humor, betrouwbaarheid, integriteit, een liefdevolle spiegel en in zeer hoge mate sensitiviteit voor mens en organisatie. Ik deel mijn leven met mijn 2 dochters + 1 bonusdochter, mijn partner Milo en onze shetlanders- en konijnenfamilie. Ik word warm en blij van motorrijden, varen, knuffelen, zingen, dansen, lezen en mediteren.

Lieve groet en ik hoop je snel eens te ontmoeten,

Laila Porcu

Verbinding

De eerste pijler waarop SiSento berust is het stimuleren van meer gewaar- en bewustzijn en het herstellen van het contact en de verbinding met het eigen lichaam. Wat is de diepere laag in jevraag, uitdaging, en/ of probleem? Ons lichaam wijst ons hierin graag de weg wanneer we bereid en in staat zijn om het echt te horen. Hoeveel meer energie, ruimte en bewustzijn kun jij zijn in samenwerking met je lichaam? Welke oplossingen en (nieuwe) mogelijkheden komen dan vrij?

Vertrouwen

De tweede pijler waar SiSento op steunt is een diep vertrouwen in het natuurlijke verloop van processen. “Everything comes in divine order”, horen we steeds vaker. Zo ook jouw ontwikkeling en/ of die van de organisatie. De volgende stap is het vertalen van doelen naar acties die passend en haalbaar zijn. Hiermee behoud een ieder de regie over de eigen processen. Wat ben jij je nog meer gewaar en bewust waar je vanaf nu op mag vertrouwen? Wat is jouw kracht?

Inclusief en divers

De derde pijler die SiSento drijft is de missie om mensen en organisaties steeds bekender en vertrouwder te maken met inclusiviteit en diversiteit. Inclusief leiderschap gaat over: tonen van werkelijke belangstelling en betrokkenheid, zelfbewustzijn, het stimuleren van samenwerking, inclusie en diversiteit, het bevorderen van veiligheid en vertrouwen, omarmen van alle achtergronden en culturen, doelgericht en stimulerend handelen en een bepaalde mate van openheid en bescheidenheid.

OVER SISENTO

Mijn persoonlijke en zakelijke missie is het stimuleren van inclusief (persoonlijk) leiderschap en meer bewustzijn, gemak en vreugde in leven en werk.

JIJ kunt je ervan verzekeren dat je in ieder geval één groot talent hebt: het vermogen om te veranderen.

In contact met SiSento merk je algauw dat je anders gaat reageren op je omgeving en de uitdagingen waarmee je geconfronteerd wordt. Je merkt dat je eerst de tijd neemt om je af te vragen: wie ben ik nu aan het zijn? Wie kan ik nog meer zijn die ik tot nu toe (nog) niet kon zijn?  Wat zijn mijn oneindige mogelijkheden wanneer ik meer bewustzijn, gemak en vreugde ervaar? Welke talenten krijgen nog meer de ruimte wanneer ik meer ontspan in mijn lijf en er meer mee leer samenwerken? Wie ben ik aan het stuur van mijn eigen lichaam, gedachten, gevoelens en energie? Hoe kunnen mijn barrières verder omlaag en hoe kan ik mijn energieveld nog ruimer maken? Wat is er nog meer mogelijk voor mij? Hoe kan ik nog meer de creator zijn van mijn leven en werk? En als laatste: hoe wordt het nog beter dan dit?

Door te leren meer in de vraag dan in de conclusie te zijn, ga je merken dat je je meer gewaar en bewust wordt van de keuzes die je maakt en in hoeverre ze voor je werken. Vanuit de ruimte die ontstaat in je hoofd, je lichaam, je gevoel en energie kun je nog zoveel meer bereiken dan je tot nu toe voor mogelijk hield! Wat is er nog meer mogelijk voor jou?

(Recente) Opdrachtgevers

 • Gemeente Staphorst
 • Mensiumgroep
 • Academie voor Psychologica
 • Insieme
 • Indorso
 • Deltion College
 • Essilor BV
 • RSG Simon Vestdijk
 • Empatec
 • Gemeente Aalten
 • Gemeente Rijssen-Holten
 • Enschedese Zwembaden
 • Hameland Sociale Werkvoorziening
 • USG Start People
 • M&S Mode Hoofdkantoor
 • Belcompany
 • Beter Horen
 • Tredin
 • Kijkshop BV
 • Politieacademie
 • TLN (van Dijk)
 • OxHill7

“SiSento heeft als missie het stimuleren van ontwikkeling in leiderschap, vanuit verbondenheid met de eigen verantwoordelijkheid en talenten.”

Opleidingen en cursussen

 • Access Bars practitioner en Facilitator
 • ACT-coach
 • Gecertificeerd Stress – en Mindcoach
 • Extern Vertrouwenspersoon
 • Accreditatie TMA Competentiemodel (TalentMotivatieAnalyse) via EHRM
 • Accreditatie Insights Discovery analist
 • Personal Excellence via Mensium Groep BV
 • HBO Europees Gecertificeerd NLP Trainer via AVPL
 • HBO gecertificeerd Mental Health Counselor via AVPL
 • HBO gecertificeerd Mental Health Coach via AVPL
 • HBO certificaat Bijstandsconsulent via Elsevier
 • MBO diploma Sociaal Juridische Dienstverlening
 • Diverse deskundigheidstrainingen: Wet Werk en Bijstand, Weerbaar bij weerstand, Adviseur Werk & Inkomen, Kwaliteitsmedewerker, Belastingherziening.

Lid van/aangesloten bij